Flying f**k — Matkavalmisteluja osa III

Että näin, pommimiehet sitten pyrkivät amerikankoneeseen Lontoossa. Juuri kun olin ostanut lentoliput niin alkaa maailmalla tapahtua. Luotan silti täysin siihen että pääsen matkustamaan suunniteltuna aikana. Lentoliikenne on niin järjestelmällinen ikiliikkuja, että tällainenkaan läheltä piti -tilanne ei sotke sitä, ja vähintäänkin torstaihin mennessä ihmismassat ahtautuvat taas lentäviin rautaputkiiinsa tarkasti aikataulujen mukaan, veikkaan.

Jos itsemurhapommittaja sattuu samalle lennolle, niin onhan niitä huonompiakin tapoja potkaista tyhjää. Ehkä pahanilmankoneestamme tehdään tulevaisuudessa jopa elokuva, jossa minua esittäisi vaikka Laura Fraser.
Tämänhetkinen tilanne festarilipun kanssa (huolenaiheeksi riittää, ettei se ole vieläkään saapunut) saa muutenkin jo hiukan itsetuhoiselle tuulelle, mutta sitä on juuri nyt liian monimutkaista edes ajatella, saati yrittää kirjoittaa… Se on moninkertaisesti stressaavampaa kuin puheet lentojen turvajärjestelyjen tiukentamisesta.

Juuri matkustaminen onkin itse asiassa hyvin mahdollisesti mieliosani koko jutussa. Bussimatkat ja lentäminen ovat balsamia sielulleni — erityisesti pitkät matkat. Rehellisesti sanottuna, se mitä kaipaan kaikista eniten Kuopiossa asumisessa ovat Kuopion ja Jyväskylän väliset bussimatkat. Reilut kaksi keskeyttämätöntä tuntia, vain minä ja musiikkini. Hyvin aikaa saada unta, lukea tai ajatella tyhjää. Joillakin on niitä feng shuitansa, minulla taas bussimatkani. Niiden aikana en tehnyt läksyjä tai minkään maailman töitä. Luova hetki se saattoi hyvinkin olla, mutta ei siinä mielessä että olisin saanut kirjattua mitään ylös. Ja entäs se Kuusamo-Kuopio -bussimatka! Ne maisemat ja illan pimeneminen. Aah.

Nautin lentokentistä, jopa pienistä. Minun ei tule usein matkustettua, joten en ole vielä tippaakaan kyllästynyt niihin. En kyllä usko että herkästi kyllästyisinkään. Keneen ei voisi vedota lentokenttien tunnelma? Mystisten läpikulkupaikkojen, taka-ajatukseltaan kuin teleportit, joista aukeaa reitti aivan mihin tahansa maailmassa. Oma valtava itseään toistava kotimaansa kulttuurista irtoutunut kansainvälinen kupla, jossa ihmiset pyörittävät koneistoa joka pyörittää ihmisiä. Unelmoin usein siitä että pääsisin vaikkapa bändini kanssa aivan monsterikiertueelle ja saisin viettää päiväkausia maailman lentokentillä. Penkeillä nuokkuen, matkamuistomyymälöissä notkuen ja kanssamatkustajia tarkkaillen. Onhan se vähän hullua haluta sellaista, kun olisi mahdollisuus nähdä niin monien maiden elämää ym. mutta, fakta: nautin matkasta poikkeuksetta yhtä paljon kuin määränpäässä oleskelusta.

Lentäminen aiheuttaa kylläkin helposti tunnontuskia luonnon puolesta. Henkitoreissaan kituuttavalle ekosysteemille olisi luultavasti parasta, että jokainen ihminen kuolisi siellä missä on syntynytkin ja yrittäisi väliajan tulla toimeen sillä mitä kyseisestä paikasta irti saa. Olisihan se epäreilua niitä kohtaan jotka syntyvät niukemman elannon antavassa paikassa (jos ei nyt mennä edes siihen, että lajimme kukoistaminen vaatii monipuolista geenitarjontaa, ja siihen, että jos esivanhempamme olisivat käyttäytyneet edellämainitulla tavalla olisimme todennäköisesti kuolleet sukupuuttoon — ja siitäkin voidaan taas olla montaa mieltä olisiko sukupuutto kovinkaan huono asia), mutta kuten on jo todettu, luonto on epäreilu ja ihminen vielä epäreilumpi. Lentomatkustaminen kuormittaa muistaakseni ympäristöä eniten kaikista matkustustavoista.
Mutta minäkö sen kasvihuoneilmiön sain aikaan? Sanoinko minä että hei, tämä ällistyttävän hitaasti uusiutuvia luonnonvaroja polttoaineenaan käyttävä äänekäs ja haiseva moottori on suoranainen neronleimaus?

*huooooh* …Tiedän, tiedän.
No, kun kerran olen jo valmiiksi huono ihminen niin kai se on tässä vaiheessa ihan yks hailee jos sanon toivovani, etteivät teleportit oikeasti toteutuisi, ainakaan minun elinaikanani. Joka paikkaan pääsisi sekunneissa? Ei enää ikinä matkustamista? Sehän olisi aivan kauheaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s