Piilotyöpaikoista

Kärsin seuraavan takauman suhteen edelleen jonkin sortin writer’s blockista, anteeksi… 😦 Mutta jospa sitä odotellessa kehtaisi julkaista pari arkipäiväisempää mietettä.

Muuten, tekstari ilmoitti viime viikolla, että Herra Ananas on valmis kotiutukseen tietokoneiden mielisairaalasta. Mutta ongelma olikin fyysinen, eikä psyykkinen saati sitten virusperäinen: vika oli muistikammassa (en tiedä mikä se on tai mitä se tekee. Uusavuton joka suhteessa!), joka piti vaihtaa. Mitään tiedostoistani ei edes tarvinnut poistaa. HUH. Ikävä kyllä useimmat ohjelmat piti koneen takaisin saatuani asentaa uudelleen, niiden joukossa Firefox — ja kaikki kirjanmerkkini ovat mennyttä. Mutta huonomminkin voisi toki olla.

Kaivelin vastikään netistä Green Wingin kakkoskauden jaksot jo hallussani olevan ensimmäisen kauden lisäksi, joten olen viime päivinä uppoutunut sarjaan pakkomielteisesti ja nyrjäyttänyt lihaksen jos toisenkin nauraessani. Green Wing on mielestäni ainakin brittikomedioiden top 5:ssä (sitä listaa en kuitenkaan juuri nyt tee, koska se vaatii liikaa oikeaa ajattelua) sekä älyvapain, sairain (eli PARHAIN) sairaalasarja maailman tähänastisessa historiassa. Tuhoon tuomittu toiveeni päästä jotenkin kyseiseen sairaalaan yhdistettynä päässäni pyöriviin työnhakukiemuroihin (”piilotyöpaikka” on aivan kiperän inspiroiva ilmaisu) synnytti seuraavan listan. Siis jos omat taidot tai oikeammin niiden puutteet eivät olisi esteenä:

Top 5 fiktiiviset työpaikat

1. East Hampton -sairaala
Green Wing (Suomessa ”Vikatikki” )

Kehtaanko varsinaista syytä kirjoittaakaan… (Koko sairaala on kuin yhdet isot orgiat) Saisin keneltä kenet tahansa vähintään kerran. Asu on vapaa, usein jopa vapaaehtoinen. Saisi käyttäytyä miten haluaa (”Maybe there is no line — no rules — we can do anything!”).
Guy Secretan on ilman epäilyksen häivääkään maailman sympaattisin k-pää, ja saisin tilaisuuden motata ja silittää häntä vuorotellen. Lääkärit Guy, Mac ja Boyce sekä terapeutti Jake ovat hottiksia ja kilpailevat jokaisen elävän naisen huomiosta väsymättä. Työkaverit hulvattomia ja saisivat minut näyttämään rinnallaan normaalilta.
Saisin osallistua musikaalisiin välinäytöksiin ja tanssia, tanssia, tanssia, eikä kukaan räpäyttäisi silmäänsäkään huonolle tanssitaidolleni — tärkeintä on LIIKE. Tämä sarja saa mut muutenkin tanssituulelle, joten jos eläisin siinä en taatusti voisi olla tanssimatta jatkuvasti. Ainoa miinuspuoli on vaikeus päättää mitä työtä tekisin — hm, sekä tohtori Stathamin ”poo-wichien” vältteleminen… Mutta se riski on aina otettava ”venäläisessä poo-letissa”…

2. SpecOps
Jasper Fforde: Thursday Next -fantasia/scifikirjat

Fforden kirjojen rinnakkaistodellisuuden Britanniaa suojelevan SpecOps -järjestön osastoihin kuuluvat mm. ”Weird Shit”, ”Weirder Shit”, ”Pasta Police”, ”Good Taste Re-education Authority” …sekä ”Literary Detectives”, kirjallisuusetsivät. Aika, paikka ja fiktio antavat operaatioissa periksi vähän väliä. Periaatteessa tämän olisi pitänyt olla ykkössijalla, mutta olen tällä hetkellä niin Green Wing -houruissani ettei mikään voi voittaa sitä… Hieman miinusta työn vaarallisuudesta.

3. Willy Wonkan suklaatehdas
Roald Dahl: Charlie and The Chocolate Factory (”Jali ja suklaatehdas” )

Ennalta-arvattavuudessaankin täysin välttämätön valinta. Suklaamagiaa! Tosin siihen seitkytluvun elokuvaversion suklaatehtaaseen en suostuisi jalkaani työntämään. Gene Wilder on huono Wonka ja ne oranssit oompa-loompat hemmetin pelottavia. Eli uusintaversio pisti kerrankin paremmaksi, mutta kirja on tietenkin yhä ykkönen.

4. Ruusukujan Orpokoti
Marjatta Kurenniemi: Onneli ja Anneli -lastenkirjat

…Mutta ilman muuta vasta sen jälkeen kun Minna Pinna ei enää johda sitä. Sen jälkeen ei parempaa työpaikkaa lapsenmieliselle, lapsirakkaalle ja melkeinpä kaikkeen muuhun työhön sopimattomalle henkilölle voisi kuvitellakaan. Puhumattakaan siitä, että naapurit Onneli ja Anneli, Vaaksanheimojen perhe ja Vappuset (puutarhurit Tingelstiina ja Tangelstiina sekä heidän keksijäveljensä Vekotiitus) takaavat elämän olevan taianomaista joka ikinen päivä. …Tähän naapurustoon taisin mielessäni muuttaa heti ensimmäisen kirjan lukemisen jälkeen.

5. Joulupukin maa

tai

Lemmenlaiva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s