Kallogrilli

Akvaariopäivä! Ja täydellinen päivä luokkaretkelle. Ihanan aurinkoista.
(Kirjoitan tätä tosi myöhässä, joten anteeksi yksityiskohtien puute.) Vancouverin akvaario oli hieman pienempi kuin odotin kaiken hypetyksen jälkeen, mutta oli mukavaa, että niin suuri osa siitä oli ulkosalla: delfiinit, supersöpöt saukot sun muut. Lukemattomien vedeneläjien lisäksi siellä oli papukaijoja ja muita lintuja, matelijoita (kaimaanit olivat mulle kenties vierailun kohokohta, vaikkeivät ne liikkuneet juuri lainkaan. Ne olivat omalla tavallaan ihan sietämättömän söpöjä. Ooh, lemmikkikaimaani olisi aivan tajutonta luksusta, mutta niin pitäis kyllä olla sen elintasonkin…), hämähäkkejä, perhosia… Perhoset ja linnut lentelivät sikin sokin samassa tilassa, missä ihmiset kulkivat, se oli varsin viidakkomaista.

Pysähdyimme piirtelemään kaloja ihan omassa tahdissa ja oman maun mukaan. En saanut kuin neljä-viisi sivua luonnoksia piirrettyä, sillä oli niin paljon nähtävää. Hirveä ryysis akvaariossa. Suorastaan yllätti että arkiaamuna oli niin täyttä. Monet ottivat valokuvia joka ikisestä eläimestä jonka eteen pysähtyivät, ja neonvihreän käärmeen nähdessäni mietin, että se näyttää melkoisen tympiintyneeltä jatkuvaan salamavalojen välkkeeseen silmissään — mutta mitenkäs sen varmasti sanoisi, kun en edelleenkään osaa lukea eläinten ajatuksia.
(Ajatushyppy: voi vitsi että mulla on ikävä mun pikku Sylvi-kissamussukkaa.)
Itse pysähdyin piirtämään samaisen käärmeen. Heh — jos joku olisi tullut kysymään, miksi piirrän, oisin voinut vastata ”jotkut meistä on liian kitsaita hankkiakseen kameran.”

No, jok.tap. en saanut piirrettyä ihan hirveän paljon, mutta tuollainen eläinten piirtäminen pitäisi kyllä ottaa tavaksi. Sarita neuvoi meitä niiden luonnostelussa, että nopeus on valttia, mutta toisaalta odotus palkitaan, koska eläimet hyvin usein palaavat jonkun ajan kuluttua samaan asentoon jota olet alkanut piirtää, varsinkin kalat. Varsinkin akvaariossa, saanen lisätä.
Tykkäsin lintuluonnoksistani. Laitan niitä ehkä blogiin joskus.

Iltapäivän tunneilla ei tehty juuri muuta kuin paistettiin sculpey-kallot, animaatiokerroksen taukotilan uunissa. Levitin muuten väärää tietoa viime kerralla, sculpey ei kovetukaan paistettaessa, vaan jäähtymisensä aikana. Eli käsiteltävä varovasti kuumana! Sarita myös keräsi arvosteltavakseen jokaiselta viisi itse valitsemaamme elävänmallinpiirustusta, ja vapaaehtoisen bonustehtävän: oma animaatiohahmo, joka kuvattu kolmesta kuvakulmasta ja lisäksi mukana pari action-poseerausta. Mun viisikon Sarita oli arvostellut jo edellisellä tunnilla ja bonustehtävälle mulla taas ei ollut ollut aikaa. Joten se päivä oli mun osalta pulkassa. Kiitin Saritaa kurssista sydämellisesti ja rehellisesti. Kun ois vielä ollut tilaisuus kiittää Steveäkin, mutta ehkä se osuu vielä niille mallipiirustustuokioille, joita järjestetään collegella maksusta maanantaisin — nyt kun elävänmallinkurssi loppuu, pitäiSI ruveta käymään niillä pitääkseni taitoja yllä. Ne vaan on niin myöhään illalla, ja maanantaisin väsyttää muutenkin… Huoh.

Aika epätavallista minulle, etten edes yrittänyt tehdä bonustehtäviä Saritan enkä Darrenin (sen bonustehtävä oli omavalintainen erikoisefekti) tunneille, mutta toisaalta (omakehuvaroitus!) mun tavalliset tehtävät on mennyt niin hyvin, etten pelkää arvosanojeni puolesta. Sen sijaan pelkään julmetusti, että ylpistyn.
Okei, Darrenin bonustehtävän tosin aloitin, silkasta kokeilunhalusta, mutta sen lopettamiseen ei ollut aikaa, dialogi (viimeinen virallinen kurssitehtävä) kun oli niin monimutkainen. Bonus-erikoistehoste olisi itse asiassa ollut jopa helpompi, mutta hei, pakolliset tehtävät ensin. Ja dialogi oli kaikista tehtävistä varmaan hauskin tehdä (jokainenhan niistä on ollut edellistä hauskempi).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s