Minun versioni ”Jali ja suklaatehtaasta” on nimeltään ”Jali ja kirjakauppa”

Colin sanoi aamulla, että emme enää tee päivittäisiä pikkutehtäviä ”koska tajusin juuri, että meillä on enää alle kaksi viikkoa kurssia jäljellä… Pikku hetki,” se otti lasinsa pois ja pyyhkäisi silmäkulmiaan, ”anteeksi.”

Ensin kukaan ei ymmärtänyt, mitä se ajoi takaa, koska se on yleensä niin asiallinen, mutta sitten kaikkien reaktio oli suurin piirtein ”Mit– HHAAAA! Colin made a funny!!!” Ja sitten se oli taas ihan hämillään koska kollektiivinen remahdus oli niin suhteeton verrattuna vaivihkaiseen vitsiin.

”Älä vielä sano, minä ja Tyler ollaan täällä syksyllä!” hekotti Nick. (Colin ei tosin oo vakiopettaja Capilanossa, mutta opettaa pari kurssia tämän vuoden digiohjelmassa.)

”Ghh, teitä ei kukaan jaksaisi yli kuukautta.” Ressu alkaa rentoutua vasta kun kurssi on viimeisillään.

Loppukurssin ajan työstämme siis pelkästään Oz-tehtävää. Se on vähän kuin lopputyömme, tosin fläsäkurssille täytyy tehdä arviointitehtävä erikseen. Oz on kulkenut tähän mennessä tosi hyvin, ainakin hahmosuunnittelu siihen on aivan älyttömän kivaa — vaikka kun juuri luin kyseisen kirjan, se oli mun mielestä aika tylsä. Ja onhan se vieläkin, mutta on niitä hahmoja silti niin hauskaa piirtää. En tiedä pitäisikö vuokrata elokuva, joka kuulostaa hieman jännemmältä, mutta toisaalta mieleni on aina ollut eräällä tavalla kirjallisuuskeskeinen.

Tehtävänantoon ei kuulu ainoastaan viiden hahmon suunnittelu, vaan lisäksi teemme turnaroundin (rotaation), väriversion, kolme poseerausta sekä 2-5 sekuntia testianimaatiota valitsemastamme hahmosta. Viimeisen voi korvata storyboardaamalla yhden kohtauksen, mutta ajattelin tehdä animaation.

Olen tehtävästä tosi tohkeissani. Sain eilen ja tänään piirrettyä koulussa kuin heikkopäinen, kynä vain sauhusi. Jo neljä hahmoa on käytännössä valmiina.
Kävin koulun jälkeen Opus-taidetarvikekaupassa, jota tosin opiskelijatoverini ovat väittäneet kalliiksi, mutta se on melkeinpä ainoa taidetarvikekauppa Pohjois-Vanissa (elävänmallinpaperin olen ostanut silti ”dollarin kaupoista”). Aika mahtava paikka. Sieltä löytyi kaikkea mitä olisin voinut kuvitella, ja sitten vielä vähän enemmän. Ainakaan Jyväskylässä ei taidetarvikekauppaa moisilla valikoimilla ole, suurkaupungeista en tiedä. Vietävän nettikaupat on homma erikseen.
Ostin muutaman siveltimen vesivärikäyttöön (värejä en ostanut — vesiliukoiset puuvärit sekä pieni vesivärikokoelma, jotka toin kotimaasta, riittävät tällä erää hyvin), pastelleja (24 kpl, mutta parasta laatua en kuitenkaan tuntenut tarvitsevani), erivärisiä paperiarkkeja pastellikokeiluihin, luonnoslehtiön, fiksatiivia sekä paria erilaista paperia konseptidaideilua varten.
Opiskelija-alennuksen jälkeen uskoisin, että Jyväskylän kaupoista ei ehkä olisi ihan samaan hintaan noita irronnut.

[Sain opiskelija-alennuksen, koska Cap College myönsi minulle melkein kättelyssä opiskelijakortin vaikka olen täällä vain kaksi kuukautta — melko reilua! Opiskelijana sain ostaa myös FasTrax-tarran jolla pystyn kulkemaan kaksi bussivyöhykettä yhden hinnalla. Tätä etua en ole ehtinyt käyttää kuin muutaman kerran, mutta kun koulu loppuu minulla on aikaa tutkia Vancouveria laajemminkin.]

Suoritin muutenkin hirviömäisen määrän ostoksia, olen nimittäin jo pitkään kaipaillut reppua, ja laukkukaupan lähellä Lonsdale Quayn ostarilla oli vaatekaupassa ale, ja sain tosi halvalla topin ja hienommanpuoleisen paidan, joille minulla on sentään jonkinlaista tarvetta (en tuonut kotoa yhtään hihatonta toppia ja näissä säissä se osoittautui ehdottomaksi virhearvioksi!), mutta samasta kaupasta ostamilleni housuille minulla ei ole mitään tekosyytä. Ne vaan olivat söpöt ja tarjouksessa. Sitten teki mieli pistäytyä kirjakaupassa. Matkustin pikkuisen bussimatkan Park Royalin läheiseen Indigo-kirjakauppakompleksiin. Aluksi käyntini syy oli ensisijaisesti etsiä esiteltävää tunneille, sillä voimme tuoda esimerkkejä väritystyylistä jota havittelemme omille hahmoillemme — ja kaikki lempikuvakirjani (tunnen näet niin taiteellisesti kuin tavallisestikin vetoa moniin lastenkirjojen kuvituksiin) ovat tietenkin kotimaassa, enkä löytänyt netistäkään tarpeeksi tarkkoja kuvia niistä. Koska en pystynyt keksimään siihen hätään oikein mitään muuta kuin Hellboyn ja Tove Janssonin Vaarallisen matkan, eikä Tove Janssonia kaupasta löytynyt ja yhden Hellboy-alpparin olin jo ostanut reissullani Big Pete’siin, annoin asian siltä erää olla ja pistin ranttaliksi niinkuin vain jättimäisessä kirjakaupassa voi pistää.

Montako (uutta) kirjaa 84 euroa kustantaa Kanadassa? Seitsemän. Minun täytynee repun lisäksi ostaa uusi matkalaukku ennen kotiinpaluuta.

Löytymisjärjestyksessä:

Wallace Edwardsin näyttävä lastenkirja The Painted Circus, jonka kuvitukset ovat optisia illuusioita. (Menin ensimmäisenä lastenosastolle, totta kai.)

Judith Viorst (teksti) ja Ray Cruz (kuvitukset): Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day — ”After school my mom took us all to the dentist and Dr. Fields found a cavity just in me. Come back next week and I’ll fix it, said Dr. Fields.
Next week, I said, I’m moving to Australia.”

Patrick O’Brian: The Ionian Mission ja The Final Unfinished Voyage of Jack Aubrey
Ionian Mission: JEEEEE pääsen vihdoin jatkamaan Jackin ja Stephenin seikkailun seuraamista! Unfinished Voyage: tätä minulla ei tietenkään ole syytä lukea vielä pitkän pitkään aikaan, mutta en löytäisi sitä mistään kirjakaupasta Suomessa ellen tilaisi.
Kaikki O’Brianin kirjat yhdessä kirjakaupassa on sydäntälämmittävä näky — se ON siis sittenkin mahdollista!
Rakastan Suomea, mutta jotkut asiat eivät tyydytä minua siellä.
Ne harvat asiat eivät kaikki sentään ole elämän tärkeimpiä, mutta kirjakaupat kyllä ovat aika vahvasti siellä listan kärkipäässä.

Jerry Lewis ja James Kaplan: Dean & Me (A Love Story)
Michael J. Fox: Lucky Man
No, elämäkertoja oli iso kasa alessa!

Ron Buist: Tales from Under The Rim: The Marketing of Tim Hortons. Miksi valehtelisin: Tim Hortons-leivonnaiset ovat minulle melkein kuin huumetta. (Kahvit ovat siellä myös hyviä, samalla tavalla kuin ne ovat missä hyvänsä kunnon kahvilassa.) Nykyisin Tim Hortons-mainoksenkin näkeminen telkussa saa minut superiloiseksi.
Tim Hortonsista on tullut minulle ihmeen tärkeä osa tätä matkaa. Ihmisellä on taipumus brändiuskollisuuteen, ties vaikka olisi ollut sivistystä edeltävistä ajoista asti. Vaatii sisua taistella tätä taipumusta vastaan joko periaatesyistä tai todistaakseen, että pystyy siihen. Joissakin tapauksissa minäkin pystyn siihen. Mutta Tim Hortonsin tapauksessa en — enkä vielä ole nähnyt myöskään syytä yrittää. Pidän leimautumistani Tim Hortonsiin kuitenkin siinä määrin eriskummallisena ilmiönä, että kirja kiinnosti minua ensinäkemältä. Ja saan samalla tietooni millä keinoin pienestä donitsikaupasta kasvoi Kanadan kahvinjakelija number one (virallisesti).

Ilman sen kummempaa aasinsiltaa: Starbucks.
On tullut luetuksi niin monta erilaista mielipidettä Starbucksista, etten etukäteen tiennyt mitä ajatella. Voin tosin kuvitella miten outoa ja vähän epätoivoista on matkustaa toiselle puolen mannerta ja nähdä siellä tasan samanlaiset starbucksit kuin kotikaupungissasi, joka toisessa korttelinkulmassa. Mutta suomalaiselle niiden kahvi ei kyllä vaikuta yhtä kalliilta kuin mitä P-Amerikkalaiset ovat marmattaneet. Jos tärkeimmästä aloitetaan, kahvit ovat täällä (eivät vain Starbucksissa) VALTAVIA. Niiden hinta on Kanadan dollareissa melkeinpä sama kuin suuren valikoiman kahviloissa Suomessa euroissa… (Selitän huonosti — tarkoitan, että jos erikoiskahvi Suomessa maksais 3,50 euroa niin täällä se maksais 3,50 K-dollaria eli halvemmaks tulee.) Jne. On kuitenkin huomioitava, että Suomen kahviloissa ei käytetä kertakäyttömukeja ja kuppilatyöntekijöille maksetaan suurimmaksi osaksi aikuisten palkkaa.
Ja kasvattaahan se luonnetta nauttia erikoiskahveista vain siinä elämäntilanteessa kun on rahoissaan.

* * *

MUTTA KYLLÄ TIM HORTONS ON PALJON PAREMPI! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s