Suunnatonta

Eilen oli Animation Fundamentals 2007 -kurssin viimeinen päivä. En tiennyt miten olisin. Mulla tulee kauhea ikävä opiskelua, mutta myös meidän kurssilaisia, jopa Dougia. 😉 heh!

Odotin oikeasti kouluun pääsyä joka aamu. Kurssi oli minulle niin uskomaton kokemus etten tuosta vain osaa kuvailla tunnetilaani viimeisenä päivänä. Oli sellainen kummallinen, onnellinen mutta jotenkin ontto olo.

Ohjelmassa ei ollut enää varsinaista opetusta, ainoastaan lopputyön arviointi. Pidimme samaan aikaan sokeripainotteiset päättäjäispidot nyyttäriperiaatteella. Tuhertelimme, vaihtelimme osoitteita, pyöritimme piirrettyjä DVDiltä, tanssimme kuin taunot ja yksinkertaisesti juhlimme. Meillä oli mielettömän hauskaa, koko kurssin ennätys suorastaan, mutta koko ajan oli se surkeus takaraivossa, että tää on viimeinen mahdollisuus nähdä tätä porukkaa… Ainakin tänä kesänä.

Niin, lopputyön arvioinnit olivat siis menossa. Toimenpide ei ollut sen kummallisempi kuin että Colin kävi jokaisen lopulliset Oz-tuotokset läpi opiskelijan kanssa (vaikka suurimman osan piirroksista se olikin jo tehtävän teon aikana ehtinyt nähdä) ja antoi palautetta, ja samalla saattoi keskustella mahdollisista jatkosuunnitelmista animaation parissa. Nämäkin jutustelut oli oikeastaan ehditty alustaa tunneilla rupatellessa.

Rasittamatta ketään enempää yksityiskohdilla (tuntuu että oon väärinkäyttänyt tätä blogia kehujen hehkuttamiseen jo muutenkin huolestuttavasti), sain erinomaista palautetta lopputyöstäni ja työskentelystäni yleisesti, mikä todella kruunasi katkeransuloisen ja ajankulultaan surrealistisen päiväni.

”Etkös sä sanonut osittain tulleesi tälle kurssille nähdäkses mitä animaation opiskeleminen vaatii? On sulla kuule mitä se vaatii.”
Colin sanoi mielihyvin suosittelevansa mua jos lopulta haen Capilanon pitempään animaatio-ohjelmaan, sillä mun tyylin tuntien Capilanon koulutus sopis mulle sen mielestä kuin nakutettu — tosin opiskelupaikoista on varteenotettavaa kilpailua. Se antoi muitakin vinkkejä, hakemisesta, mitä kannattaa harjoitella tällä välin (elävän mallin piirustusta kunnes kädet kramppaa) ja mitä portfoliossa kannattaa painottaa. ”Ja pidä sit yhteyttä, voin antaa palautetta sun töistä jos haluat meilata niitä mulle talvella.”

Pakko sanoa että oon ehdottomasti rakastanu tätä kurssia ja animointia niin paljon, että jos saan setvittyä koko byrokratiaviidakon ja tehtyä töitä kuin hullu tulevana vuonna, niin houkuttelis aivan suunnattomasti hakea. Rahanpuute ja opetusohjelmaan pääseminen ne huolestuttaa, motivaatio ei tippaakaan.

* * *

Työpöytien ja säilytyslokeroiden tyhjennys oli iso urakka, kun on tämän kahden kuukauden aikana ehditty piirtää sellainen määrä paperia täyteen. Kaikkia animaatioita tuskin tulen säilyttämään paperimuodossa, varmaankin vain ”muistorikkaimmat”.

En ollut alun perin varma kannattaisiko typerä sculpey-kalloni, Skullpy, raahata kotiin asti.
Mutta kierrellessämme urakalla vaihtamassa ryhmäläisten kesken meiliosoitteita ja kirjoitellessa/piirrellessä kesän viimeisiä tervehdyksiä sain kerrankin ajatuksen: keräsin kaikilta kurssilaisilta (jotka olivat paikalla — pari ei ollut enää sinä päivänä koulussa, mutta riehuimme silti parhaamme mukaan heidänkin edestään) siihen nimmarit! 😀

myskullpy5.jpg

myskullpy2.jpg

myskullpy1.jpg

(…myös Colinilta, hihii: )

myskullpy4.jpg

Kyllä se nyt kannattaa säilyttää! Sitä paitsi vähintään yhdestä ryhmäläisestä tullee joskus kuuluisa animaattori, ja silloin fanit maksaa kallosta mansikoita… 😉

Vaikka näyttää se paljon kivemmalta käänteisissä väreissä:

myskullpy_inverted.jpg

WAAAHAHAHAHA!

* * *

Loppujen lopuksi koululta lähtiessä melkeinpä kaduin että olin ottanut lennon kotiin vasta elokuun lopussa, koska oli aivan outo ajatus ettei ensi viikolla enää olisi koulua, ei yhtä ainutta päivää. Tavallaan toivoin sillä hetkellä että olisin voinut kampusalueelta poistuessani astua suoraan Suomeen.
Tiedän kyllä periaatteessa että Vancouverissa on vielä valtavasti nähtävää ja koettavaa niin ettei viikko edes riitä, mutta olisin voinut itkeä. Ja samalla olin kuitenkin niin rakastunut koko maailmaan. Ihan sairasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s