Mämminjämät jäätelön jatkeeksi

Lomat on nautittu!

mlif_shallowgrave.jpg

…Ja My Life in Film hyvästelty toistamiseen. En tiedä ovatko sarjan suomalaisfanit jo löytäneet BBC:n ikivanhat entiset nettisivut MLiF:lle, mutta kun itsekin löysin ne vasta äskettäin niin jospa oletan että aivan kaikki eivät ole niistä kuulleet. Käy aikasi kuluksi, löytyy kivoja stillkuvia, käsikirjoittajan suppeaa making of -blogia, storyboardeja ynnä muuta.
Kiitän vielä kerran oivasta uusinnasta. En ole kuullut mitään huhuja DVD-julkaisusta, niisk.
(Kyllä vain, Bethin kädessä on kuvaan päässyt Hugo-kala.)

* * *

Jäikö memmaa yli, mutta maito/kerma ja sokeri sapettavat jo lisukkeina? Kohtasin eeppisellä Ylläksenmatkallani helpon jälkkärin, jonka mämmi-appelsiini -makuyhdistelmä oli jotain mitä en aikaisemmin ollut tullut ajatelleeksikaan. Pitkitäpä päänsisäisjuhlimista tällä reseptillä:

1/3 mämmiä
2/3 tiikerijäätelöä
^Mämmistä enemmän tai vähemmän pitävät voivat tietenkin muutella määriä mielensä mukaan.

  • Anna jäätelön pehmetä hiukan, joko yhdessä isossa kulhossa tai valmiiksi jälkiruokakuppeihin annosteltuna.
  • Lusikoi sen joukkoon mämmiä ”tiikerikakkutyyliin” ja sekoita varovasti (ei mielellään yhdeksi tasaväriseksi mössöksi — mutta eihän mikään tässä reseptissä ole kiveen kirjoitettu).
  • Anna jähmettyä vähän aikaa pakkasessa.

Tooooosi hyvääää! Annosten mahdolliseen koristeluun sopii vaikka sokeroitu appelsiininkuori tai appelsiinimarmeladi. Tai valkosuklaalastut tai maissimuromurska tai taitaitai.

* * *

Kaikki puhuu pelkästä jääkiekosta tai Ilkka Kanervasta. Phöh. MINÄ KIELTÄYDYN!
Koska jännitän portfolioni matkaa (onneksi postin nettisivujen tarjoaman seurannan mukaan se näkyy ehtivän määränpäähänsä vaadittuun aikaan) eikä muutakaan kirjoittamisen arvoista ole meneillään, tulee tässä sepostettua taas aikamoisia turhuuksia omaksi huviksi.

Star Stories, Ylellä ”Starat”, on ollut todellinen lahjakkuuksien laari. (Ykköskausi löytyykin DVD:llä ja kakkoskauden ostomahdollisuutta odotan kuola noruen.) Lisäksi lähes kaikki sen koomikoista ovat varsin vetoavia persoonallisuuksia, valmiita aivan mihin tahansa viihteen nimissä, sekä nuoria ja nättejä. Tämän listan tekeminen oikein sattuu, kun ei voi valita jokaista:

Top 5 Star Stories -näyttelijät

1. Jaettu ykkössija…
Kevin Bishop:
”People say, ”you’re really good at doing camp”, but actually, I love it and it’s just the real me.”
&
Tom Basden

Babyface-Bishopin ruokottomat imitaatiot ja lauluääni veivät sydämeni, mutta toisaalta vähemmän esillä olleen Basdenin kukkoilu John Leslienä iski nauruhermooni melkeinpä kovimmin koko sarjan aikana.
(Ei, eipä nimi John Leslie sanonut minullekaan mitään — mutta Basden teki hahmosta niin roisin että pudotti täysin tällaisen brittilastenohjelmiin vihkiytymättömänkin.)

2. Alice Lowe
Vaikka on ollut vain yhdessä jaksossa, sympaattisin SS:n komedienneista (ja uskokaa minua, kilpailu on sillä saralla kovaa). Pakko myöntää että My Life in Film vaikuttaa Lowen sijoitukseen. Se tullee aina olemaan minulle lisäpisteen arvoinen.

3. Oliver Maltman
Sen verran tehokas naurattaja, ajoituksen- ja äänenkäyttäjä että hänen hahmonsa ovat suorastaan unohtumattomia vaikkeivät imitaatiot olisikaan kaikkein uskottavimpia — tosin sama päteekin valtaosaan SS-esiintyjistä. Parasta Maltmanin hahmoista on vaikeaa valita, mutta kyllä George Harrisonilla on ihan spesiaali paikka muistoissani. ”You think you have it rough? Try being in a band with Paul McCartney! …No George, you can’t have a ham sandwich! …Look George, I’m sticking two thumbs in the air! …Bastard.”

4. Rhys Thomas
Rouheaääninen, ilo silmälle (jos pinnallisemmat perustelut sallitaan), ehkä sarjan paras tosikkotyyppien esittäjä sekä roolisuorituksissaan vailla häpeän häivääkään.

5. Daisy Beaumont
Pelottava ja pelottavan hyvä, pistää peliin aina 110%.

(6. Kaikki loput. Oi mää tykkään teistä nii hirveesti!)

Koska sarja on Suomessakin jo viimeistä jaksoa vaille nähty, on viimeistään aika ryhtyä ajattelemaan tulevaisuutta:

Top 5 staraa joista Star Storiesin pitäisi tehdä jakso

1.
Kenneth Branagh

Mukana myös Emma Thompson; William Shakespeare ja Laurence Olivier (varmaan haamuina); Keanu Reeves, Helena Bonham-Carter, Alicia Silverstone, Fry & Laurie, Jude Law ym…

Brittien suhtautuminen Branaghiin on ihan valmiiksi aika armotonta. Itse olen Branagh-fani, mutta haluaisin silti kovasti nähdä mitä SS hänestä nyhtäisi.

2.
J.K. Rowling

Mukana myös Harry Potter -elokuvien näyttelijät ja ohjaajat; haudan takaa Roald Dahl, J.R.R. Tolkien ja C.S. Lewis; sekä (ihan ilman mitään muuta syytä kuin se että tykkään hänen kirjoistaan) Alan Hollinghurst.

Täytyyhän tämä tuhkimotarina sentään ikuistaa. Komediaa luulisi irtoavan runsaasti aina ahdasmielisten hihhulien nostattamasta saatananpalvontakohusta alkaen. Suosituin brittikirjailija sitten… Öö, Shakespearen, vai oliko se ”sitten Agatha Christien”?

3.
Keane

Mukana Coldplay, Oasis, U2, Bob Geldof, Elton John, Gwen Stefani…

Oliver Maltman näyttää niin sopivasti Keanen Tom Chaplinilta, että jo sen vuoksi pakko tehdä. Ja sarja on aiemminkin näpäkästi esitellyt muusikkoja, itse asiassa melkein kaikki yllä mainituista.

4.
Russell Crowe

Maalitaulu otsassa. Käsikirjoitus lähestulkoon kirjoittaa itsensä. Ja ruudulle pääsisivät myös Paul Bettany, Jennifer Connelly, Meg Ryan, Al Pacino…

5. jne.
Hugh Grant… Baldwin-veljekset… Gyllenhaalit… Niin, ja kenestäköhän pitäisi tehdä jakso jotta John Cusack saataisiin ruutuun — varmaan sitten Cusackista itsestään (vaikkei miekkonen ole varsinaisesti skandaalien keskipisteessä ollutkaan). Meg Ryan & Dennis Quaid… Matt Damon & Ben Affleck… Nyt alkaa listasijat loppua kesken.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s