Ei kahta samanlaista

Courtneyn illanistujaisissa lauantaina oli kivaa, noin puolet luokastamme oli paikalla. Hassua (ja valitettavaa) kylläkin, kaikkien paikallaolijoiden nimet tiesin jo, mutten useimpien niiden nimiä jotka juuri eivät olleet päässeet tulemaan. Se oli outo sattuma. Mutta hauskaa siis oli, vaikka ei lähdettykään mihinkään baareihin, otettiin vain parit oluet, kuunneltiin musaa, juteltiin ja pelattiin Wiitä. Suunniteltiin, että näitä rentoutumistilaisuuksia voisi pitää säännöllisesti.
Courtneylla on ihana kissanpullero, ja sekin on musta. Tuli taas ikävä Sylviä. Entisten naapureiden kissa (Benny) pyörii yhä säälittävästi meidän pihassa. On siinä kanssa omistajan irvikuvat, kun eivät ole vieläkään edes yrittäneet hakea sitä. Vuokranantajat ruokkivat Bennyä, mutta eivät edelleenkään halua ottaa sitä sisälle taloon. Mikäs sitten eteen kun ilmat kylmenevät entisestään? Pitäisi kysyä niiltä jo aikooko Nina pistää ”omistajien” kanssa kovan kovaa vastaan vai luovuttaa Bennyn löytöeläinten linnaan…

Viikonloppuna uusi kämppis muutti viereiseen huoneeseen. Kimberly on ”alkuperäiskanadalainen” — ei vain Kanadassa syntynyt vaan kirjaimellisesti alkuperäiskansojen jäsen. Sekin opiskelee Capissa, elokuvaohjelmassa (en vain ole vielä kysynyt, mikä sen tarkempi suuntautuminen on; ei kuitenkaan näytteleminen, todennäköisemmin ohjaus tai käsikirjoittaminen) ja on tosi mukava.

Elävänmallinpiirustus on edelleen yksi monista ilonaiheistani. Jollen olisi niin kovin tyytyväinen jokapäiväiseen elämääni nykyisin, käyttäisin siitä nimitystä ”pakokeino arjesta”. Malleissakin on vaihtelua; kaikki tähänastiset LDC- ja opetuskerrat ynnättyinä mulle on osunut sama malli vasta yhden kerran (ensin se poseerasi maanantain LDC:ssä ja seuraavana päivänä tunnilla). Huonoja malleja ei ole ollutkaan, mutta jotkut ovat toki silti parempia kuin toiset. Esimerkiksi eilisellä tunnilla ollut naismalli ja tämänaamuisessa LDC:ssä poseerannut Steve (joka oli yksi malleista myös toissakesän animaatiokurssilla) keksivät aivan hämmästyttävän määrän asentoja, useimmat toiminnallisia tai ilmaisuvoimaisia, ja pitivät ne myös erinomaisesti, oli kyseessä sitten puolen tai viiden minuutin poseeraus. Kummallakaan ei myöskään ollut liian pitkää tukkaa valloillaan eikä mikään mitättöminkään pikkuasia ollut minun kannaltani katsottuna pielessä.
Hieman aloin tänään kaivata pitempiä poseerauksia, LDC:ssä ja tunnilla kun pisimmät asennot ovat pari kymmenminuuttista aivan session loppupuolella. Hinku johtui ihan siitä, että useimmat asennot olivat niin hyviä ja dynaamisia, että olisi toivonut voivansa viimeistellä ne. Mutta pitempiä asentoja varten täytyy ehkä lähteä käymään siellä keskustan tunneilla. Meidän tunneilla tavoitellaan ensi kädessä nopeutta, ainakin vielä tässä vaiheessa. Nopeassakin luonnoksessa on tosin charmia, varsinkin jos asento on toiminnallinen.

Tänään aloitettiin animointitehtävä, jonka työstämistä odotan jo nyt: animaatiosykli (kierto, eli animaatiojakso joka palaa aloituspiirustukseensa, joten sen voi toistaa loputtomasti) jossa on beisikki hahmo (ns. törmäystestinukke) keinuhevosen selässä.

Hion sitä kuitenkin vasta viikonloppuna. Tänään pitää lukea huomiselle historiantunnille ja piirtää hahmodesigntunnin suhteellisen tiukkaa läksyä: kaksi hahmoa, millä tahansa tyylillä piirrettynä (molemmat kuitenkin samalla tyylillä); toinen mies-, toinen naispuolinen; poseerauksiin persoonallisuutta ja viimeistelyssä tavoiteltava yksinkertaisuutta sekä ns. ”straight to a curve” periaatetta. Äähhhh mitenköhän mä tuon straight to a curve:n kunnolla selittäisin… Se liittyy poseen ja tavoitteeseen tehdä hahmon silhuetista esteettinen: aina jos hahmossa on suora ääriviiva, sitä tasapainotetaan kaarevalla, joko suoraa viivaa vastapäätä tai sitä jatkaen. Ja päinvastoin.
Kun ensin oli esitelmä ja viikonloppuna illanistujaiset, aloin saada innostusta hahmosuunnitteluläksylle vasta tänään! Pitkä ilta edessä. Onneksi niille hahmoille ei tarvitse keksiä juonta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s