Ja sieltä tulee JJ!

Sunnuntaina kävin mallipiirustuksessa Basic Inquiry -galleriassa, koska en ollut viikolla ehtinyt koulun LDC:eihin. BI:ssä hyvän mallin osuminen tunnille ei ole itsestäänselvyys (ja kun sanon ”hyvä”, sillä ei ole ulkonäön kanssa mitään tekemistä), mutta tällä kertaa sattuma suosi mukiinmenevästi siinä suhteessa. Paikalla oli pari koulukaveria jotka olivat kanssani samassa veneessä, Peach ja Britt, ja pidettiin kivaa. Kamut kutsuivat mut ottamaan osaa Dungeons & Dragonsiin joskus lähiaikoina. No mikäs siinä, eihän se hullummalta huvittelulta vaikuta ja populaarikulttuurin sekakäyttäjänä tiedän siitä alkeelliset perusteet vaikken ole ikinä itse pelannutkaan (olin esim. teini-ikäisenä R.A. Salvatoren ”Forgotten Realms” -kirjojen fani, ja monet TV-sarjat pursuavat D&D-viittauksia). Eikä tarvitse rämpiä metsissä naamiaisasuissa, vaan voi pysytellä sisätiloissa pöydän ääressä… Sitä paitsi tykkään viettää aikaa kavereideni seurassa, onko se nyt niin outoa?
Meidän luokalta on tulossa ainakin kaksi muutakin pelaajaa (Lise ja Will).

(Niille jotka eivät ole D&D:stä kuulleet, se on mahdollisesti maailman suosituin pöytäroolipeli. Nopat yhdessä hahmosi ominaisuuksien kanssa ratkaisevat yhteenottojen lopputulokset. Muita kommervenkkejä en jaksa ryhtyä selostamaan.)

Olen etsinyt mieluista matkamukia, monet ihmiset kun ostavat täällä take-out -kahvinsa omaan ”travel mug”iin: kuluu vähemmän pahvimukeja, juoma pysyy kauemmin kuumana ja usein kahvilatkin antavat pienen alennuksen oman mukin kiikuttajille. Mutta halusin jonkun siistin leffa-, piirretty- tai sarjakuvateemaisen matkamukin, eikä niitä ollutkaan niin helppoa löytää kuin olin odottanut. Kuikuiltuani niin sarjis- kuin kahvitavarakauppoihin jonkin aikaa tyydyin viimein sunnuntaina ajatukseen, että jos haluan merkillisen mukin, se täytyy tilata netistä, vaikka sitä sitten joutuisikin odottamaan vähän kauemmin. Strangers in Paradise -matkamuki (viralliselta SiP-nettisivulta) muistui ensimmäisenä mieleen, mutta se on myyty loppuun jo aikoja sitten. Aloin koluta satunnaisia nettikauppoja ja etsintä johti tänne: zazzle.com.

Sitä vaihtoehtojen runsautta! Zazzlessa voi kustomoida valtavasti erilaisia tuotteita oman mielensä mukaan, paitoja, mukeja, lätsiä, kenkiä, skeittilautoja… Voi käyttää joko itse tekemäänsä grafiikkaa tai tunnettujen brändien tarjoamia moninaisia kuvituksia. Vietin kuin huomaamatta melkein koko sunnuntaiyön kehitellen erilaisia mukeja piirroshahmoista ja etenkin Pixar-leffa-aiheisista kuvavaihtoehdoista. Mutta vaikka jokainen niistä olisi kelvannut, kaikkia ei kuitenkaan olisi voinut ottaa, ja loppujen lopuksi halusin myös jotain jollaista ei ihan helposti tulisi Vancouverissa vastaan. Mahdollinen Asterix-muki oli ollut toivemukieni joukossa alun alkaen, joten aloin etsiä sopivaa mukiin läntättävää kuvaa netistä, mutta Lucky Luke -aiheiset kuvitukset kurvasivatkin yllättäen johtoon. Löysin niin piristäviä kuvia Lukesta ja Jolly Jumperista, että sellainen muki saisi taatusti hymyn aamunaamalle. Legendaarinen joka tarinan päättävä ”I’m a poor lonesome cowboy…” -ruutu oli sekin vahva vaihtoehto, mutta heti kun näin tämän hurmaavan ”Dalton City” -alpparista napatun kuvan (ja vielä suhteellisen hyvällä resoluutiolla)…

The horse and his boy

…mukin kohtalo oli sinetöity.
Siitä tuli mielestäni niin söpö että olin haljeta kärsimättömyydestä kun tiesin, että sen postittaminen jenkeistä kestäisi vähintään viikon. Kaakaota mulle Luke & Jolly -mukista ja heti :[

Mutta odotus lieventyi äkkiä, kun tajusin että Jollyhan on ehdottomasti yksi mun suosikkinelijalkaisista ja siten täydellinen seuraavan animointitehtävän päähenkilöksi! The coolest horse in the West, and the coolest horse I can think of! Olin täpinöissäni paitsi saatuani vihdoin päätettyä animoitavan hahmon, myös keksittyäni sellaisen josta tykkään niin vimmatusti. (Motivoi.) En vain tajua miksen heti ajatellut JJ:tä. Onhan sekin animoitu muutaman kerran — vaikkakaan ei kovin hyvin, joten Morrisin piirtämä sarjakuva-Jolly on se ainoa oikea Jolly.
Luke and Jolly

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s